Witam jestem początkującym i nie wiem czemu ale gdy z kwatery głownej klikam np. na deski nie magazynuj a do moejgo innego magazynu klikam na deski zaczerpnij to nic się nie dzieje Nie rozumiem teog i prosiłbym o wytłumaczenie.
Pozdrawiam
Karol Wielki
Ulubione Settlersy: Settlers 2
Wysłany: 2010-07-24, 18:55
Witam jestem początkującym i nie wiem czemu ale gdy z kwatery głownej klikam np. na deski nie magazynuj a do moejgo innego magazynu klikam na deski zaczerpnij to nic się nie dzieje Nie rozumiem teog i prosiłbym o wytłumaczenie.
Rozumiem, że chcesz przenieść deski z głównej kwatery do magazynu, zatem klikasz na "zaczerpnij" i "nie magazynuj" w kwaterze głównej. Wtedy ludzik zacznie wynosić deski z kwatery, deski te będą przenoszone do magazynu (wtedy najlepiej w opcji transportu deski ustawić najwyżej w celu przyspieszenia ich transportu). Jeżeli już skończą się deski w kwaterze głównej wtedy zdejmujesz ikonkę "zaczerpnij" i już.
Włączenie opcji "nie magazynuj" w kwaterze, magazynie lub porcie jak sama nazwa wskazuje umożliwia nam nie magazynowanie pewnego surowca w budynku. Włączenie opcji "zaczerpnij" w kwaterze, magazynie lub porcie jak sama nazwa wskazuje umożliwia nam pobranie danego surowca z budynku, najczęściej używa się jej wtedy kiedy jest ona nam potrzebna do masowej produkcji.
Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII Pomógł: 7 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Lis 2009 Posty: 201 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-04, 22:43
Prościej mówiąc opcja "zaczerpnij" oznacza nakaz wynoszenia danego zapasu przed magazyn, a opcja "nie magazynuj" oznacza zakaz składowania danego surowca.
Tak więc jeśli chcesz skierować wszystkie deski do innego magazynu to w kwaterze głównej należy zaznaczyć obie opcje, a w magazynie w którym ma być składowanie nie zaznaczaj niczego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum