Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII Pomógł: 7 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Lis 2009 Posty: 201 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-28, 00:57
By pokonać wroga trzeba rozwalić mu kwaterę główną, więc zajętą wyspą nie trzeba się martwić. Jedyny sposób by jakoś zająć ten teren to zbliżyć się granicą, jeśli to nie możliwe to nie uda ci się zająć danej wyspy.
Czasem tak jest że wyspa ma dwa miejsca do zbudowania portu, jeśli uda się zająć ten drugi port to wtedy można zbudować strażnicę i wprowadzić wojska. Ale jeśli nie, to i tak by wygrać rozwalasz kwaterę główną albo dochodzisz do portalu.
Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII Pomógł: 7 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Lis 2009 Posty: 201 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-28, 20:06
Przejrzałem wszystkie mapy kampanii z podstawki i dodatków a także kilkadziesiąt map do multiplayera i jest tak jak napisałem, że do zamku wroga zawsze jest droga lądowa, ewentualnie, jeśli jest on na wyspie, to jest wtedy dostęp do kilku portów, by nie zablokować sobie do niego drogi. Poza tym jak już wspomniałem nie trzeba niszczyć wszystkich zabudowań wroga, starczy jak rozwalimy headquater. Czasem faktycznie jest gdzieś mała zajęta przez wroga wyspa z surowcami ale jej niezdobycie nie odcina nas od wygranej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum