Polskie Forum Serii The Settlers :: Zobacz temat - Jak pokonać wroga na innej wyspie ?

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak pokonać wroga na innej wyspie ?
Autor Wiadomość
Tomplus 

Ulubione Settlersy: 2
Wysłany: 2010-06-27, 23:39   Jak pokonać wroga na innej wyspie ?

Witam,

Nie odkrylem jednej rzeczy w Settlersach i nie potrafię znaleźć rozwiązania. Jak pokonać wroga który jest na innej wyspie ?

Na kontynencie pobiłem rywala, ale on wybudował sobie port na innej wyspie i nie potrafię się do niego dostać teraz.

Proszę o pomoc :)

Hubertus 
KnightTemplar

Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII
Wysłany: 2010-06-28, 00:57   

By pokonać wroga trzeba rozwalić mu kwaterę główną, więc zajętą wyspą nie trzeba się martwić. Jedyny sposób by jakoś zająć ten teren to zbliżyć się granicą, jeśli to nie możliwe to nie uda ci się zająć danej wyspy.

Czasem tak jest że wyspa ma dwa miejsca do zbudowania portu, jeśli uda się zająć ten drugi port to wtedy można zbudować strażnicę i wprowadzić wojska. Ale jeśli nie, to i tak by wygrać rozwalasz kwaterę główną albo dochodzisz do portalu.

Tomplus 

Ulubione Settlersy: 2
Wysłany: 2010-06-28, 09:03   

reasumując, niemożliwe jest pokonanie wroga jeżeli zajął jakąś wyspę ?

Dodatkowo, zbliżenie się nawet granicą do niej też nie da szans, bo żołnierzyki jakoś muszą przejść przez wodę, chyba ze nauczyli się pływać.

P.S. Hubertus
Czy wziąłeś pod uwagę że przy grze wolnej nie ma portali ? A zamek może być postawiony na wyspie ?

Hubertus 
KnightTemplar

Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII
Wysłany: 2010-06-28, 20:06   

Przejrzałem wszystkie mapy kampanii z podstawki i dodatków a także kilkadziesiąt map do multiplayera i jest tak jak napisałem, że do zamku wroga zawsze jest droga lądowa, ewentualnie, jeśli jest on na wyspie, to jest wtedy dostęp do kilku portów, by nie zablokować sobie do niego drogi. Poza tym jak już wspomniałem nie trzeba niszczyć wszystkich zabudowań wroga, starczy jak rozwalimy headquater. Czasem faktycznie jest gdzieś mała zajęta przez wroga wyspa z surowcami ale jej niezdobycie nie odcina nas od wygranej.

Odpowiedz do tematu