Fiksiu1996
Ulubione Settlersy: The Settlers IV
Wysłany: 2010-06-27, 15:33 Problem z grą w Multi Player
Witam. Z góry przepraszam za problem ale mam kłopot z grą przez siec S2 Wikingowie. Wyskakuje mi błąd firrewalla(nie wiem jak sie to piszę proszę o wyrozumiałość). Jakie dodać mam porty czy coś konkretnego zrobić.? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Fiksiu96
_________________ Wróćmy do starych Settlersów... V-VII to nie to samo co III i IV ;(
Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII Pomógł: 7 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Lis 2009 Posty: 201 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-27, 21:45
Ustaw wyjątek dla gry w firewallu, jak używasz tego windowsowego to ustawienia znajdziesz w panelu sterowania. By pograć w multiplayer bez problemów najlepiej skorzystać z programu Hamachi który ustawia zewnętrzną sieć do której mogą dołączyć znajomi.
_________________ Have a fun with The Settlers!
Fiksiu1996
Wysłany: 2010-06-27, 21:56
czy to że mam router może być przeszkodą??
_________________ Wróćmy do starych Settlersów... V-VII to nie to samo co III i IV ;(
Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII Pomógł: 7 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Lis 2009 Posty: 201 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-27, 22:12
Nie, to nie jest przeszkoda, tylko urządzenie które przesyła i rozdziela sygnał sieciowy, trzeba tylko odpowiednio go skonfigurować, bo być może router ma swojego firewalla, i w ogóle zależy jak został skonfigurowany, najlepiej by ustawiła go dobrze ta sama osoba która zakładała ci sieć.
A Hamachi działa niezależnie od dodatkowych portów bo używa tych domyślnych które standardowo są otwarte w sieci.
_________________ Have a fun with The Settlers!
Fiksiu1996
Wysłany: 2010-06-27, 22:16
ściągnołem i zainstalowałem to chamachi i co to daje jak to obsługiwać, nie miałem z tym doczynień.
Czy hamachi jest jedynym sposobem teraz by pograć w multi? Czasem widuje Niemców na serwerach ale nie mogę się do żadnego serwera podłączyć ani nawet stworzyć własnej gry (nawet przy kompletnie wyłączonym firewall). Czy to oznacza że tylko Niemcy są jeszcze wspierani? Zaś z Polski już na żaden serwer się nie wbijemy i zostaje nam jedynie kombinowanie niczym mielibyśmy pirata?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum