Polskie Forum Serii The Settlers :: Zobacz temat - Zapowiedzi i nowości! :)

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zapowiedzi i nowości! :)
Autor Wiadomość
infectah 

Ulubione Settlersy: 1 (amiga), 2-3D,VI (PC)
  Wysłany: 2010-01-26, 09:58   

Hola! wczoraj zglosilem zadanie przystapienia do testow beta 7demki - dostal juz ktos email z linkiem do instalki? klucz mam, dlugo trzeba czekac na email?, moze ktos moze mi poslac tego lina na priv T.I.A :mrgreen:

SUPER_SMOKI138 
thesettlers.com.pl

Ulubione Settlersy: S6 S5 i S4
Wysłany: 2010-01-26, 10:24   

infectah napisał/a:
Hola! wczoraj zglosilem zadanie przystapienia do testow beta 7demki - dostal juz ktos email z linkiem do instalki? klucz mam, dlugo trzeba czekac na email?, moze ktos moze mi poslac tego lina na priv T.I.A :mrgreen:

A proszę Cię bardzo ;) Linki do klienta S7 były wysyłane parę dni temu tak więc mogą już ich teraz nie wysyłać. http://www.4players.de/4p...e=4b5849727193c

Teoria ewolucji według Smokiego. Tego będą się kiedyś uczyć na informatyce. :)

SECRET007

Ulubione Settlersy: 6
Wysłany: 2010-01-26, 12:58   

Mam problem bo nie wiem skąd się bierze klucz .
Jestem zarejestrowany w ubisofcie i na my4 players
Na email przyszedł mi pin ale przy uruchomieniu gry wymagany jest klucz
Proszę o pomoc

Hakim1993 

Ulubione Settlersy: IV,V,
Wysłany: 2010-01-26, 13:59   

Kliknij 1 link jaki podali w emailu (u mnie były 2) Registrierung abschließen <- - chodzi o ten. Otworzy ci się strona na której w miejscu Bestätigungs-PIN wpisujesz podany w emailu pin i akceptujesz wszystko klikając Weiter o ile dobrze pamiętam i powinna otworzyć Ci się strona z kluczem który musisz spisać o ile dobrze pamiętam.

infectah 

Ulubione Settlersy: 1 (amiga), 2-3D,VI (PC)
Wysłany: 2010-01-26, 16:51   

SUPER_SMOKI: THX :D

klucz mozna uzyskac rowniez (po wczesniesniejszym zalogowaniu sie na 4players) pod tym linkiem
http://www.4players.de/4p...er_7_-_Betatest
zaznaczajac ptaszek przy tekscie " Ich bestätige, die Vertraulichkeitsvereinbarung ...". Klucz pojawi sie ponizej owego okienka.

SECRET007

Ulubione Settlersy: 6
Wysłany: 2010-01-26, 19:32   

Dzięki pomogło

Hubertus 
KnightTemplar

Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII
Wysłany: 2010-02-17, 22:03   

Jak zapewne niektórzy z Was się orientują, Ubi zapowiedziało wprowadzenie, czegoś na wzór blizzardowskiego BattleNetu, a mianowicie, Online Services Platform, interesujemy się tym ze względu na to że prawdopodobnie poprzez tą usługę może być obsługiwany w przyszłości Settlers 7 i hipotetyczne kolejne odsłony serii.

System ten pozwoli na granie bez nośnika CD, ale będzie konieczne połączenie z internetem, także do grania singleplayer. Nasze postępy w grze single i multi będą zsynchronizowane z indywidualnym kontem, więc rozgrywkę można będzie kontynuować z różnych komputerów. Nie będzie też ograniczenia co do ilości instalowanych kopii gry.

Ubisoft planuje przyjmowanie nielimitowane ilości graczy do każdej gry obsługiwanej przez platformę, monitoring i support będzie 24/7.

Tylko jedna osoba na raz może korzystać z danego konta na dowolnym komputerze.

Nie będzie możliwości grania offline.

Można grać gdziekolwiek gdzie jest dostęp do sieci i kontynuować zapisaną na serwerze ubi rozgrywkę.

Konto Ubi będzie zapisywać postępy z gry multi i single, a także na bieżąco pathować grę.

Serwis klienta umożliwi ci odzyskanie dostępu do konta oraz odtworzenie postępów w grze nawet jak uszkodzisz lub zmienisz komputer.

Jesli serwis zostanie zamknięty powstanie path umożliwiający grę offline (Pewno oto oznacza że też mogą powstać pathe przyłączające grę do tego systemu, tak może być w przypadku S7 bo nie sądzę by do marca uruchomili w pełni tą usługę)

Jeśli w trakcie gry utracisz połączenie, serwer zapauzuje grę i spróbuje się połączyć, gdy to się jednak nie uda, to gra się zapisze i gdy naprawisz połączenie gra umożliwi kontynuację od tego samego momentu.

Savey są przechowywane na komputerze oraz na serwerach ubi i są dostępne z poziomu spersonalizowanego konta na ubi.com. Serwer rozpoznaje zakupione przez ciebie gry i łączy je z twoim kontem.

Gry będą grywalne nawet na najwolniejszych połączeniach typu ADSL

Serwis działa w trakcie twojej gry, po zakończeniu gry synchronizuje twoje postępy z danymi na serwerze, możesz to jednak przerwać, synchronizacja będzie kontynuowana gdy znowu włączysz grę.

System nie zawiera żadnych programów monitorujących twój system komputerowy. szanujemy twoją prywatność. Serwis działa tlyko w trakcie gry, nie ma pracy w tle.

Ubisoft nie wysyła danych użytkowników trzecim podmiotom, jedyna dostępna opcja to otrzymywanie informacji od ubisoftu.

Twoje spersonalizowane konto nie może być oddane lub sprzedane innym osobom.

Nie możesz też póki co sprzedać powiązanych z kontem gier.

Platforma online jest powiązana z kontami na ubi.com

System będzie przeznaczony tylko dla PCtów.

Większość nadchodzących gier będzie o niego opartych.

Post jest moim tłumaczeniem na bazie tego miejsca: http://support.uk.ubi.com...vices-platform/

Jak widać system jest podobny do battlenetu, oferuje ciekawe rozwiązania, jednak niesie też pewne zagrożenia, takie jak niepokojące zbieranie danych osobowych oraz konieczność bycia online nawet dla single player, miejmy jednak nadzieję że ubi dołoży wszelkich starań by ograniczyć zakres tych danych i zabezpieczy je w należyty sposób.

Pozdrawiam,

Hubertus

Drake 

Ulubione Settlersy: Settlers II, V, VI, 7
Wysłany: 2010-02-18, 08:21   

Co do Settlers online zapowiada się ciekawe MMORTS ;-)
Według mnie, grafika wydaje się być zbyt bajkową. Zgadzam się co do przedmówców, twierdzę że Ubisoft powinien stworzyć grafikę bardziej realistyczną, także zgadzam się że Settlers V posiadało najbardziej zbliżoną grafikę do realnej.

Grizzdow 

Ulubione Settlersy: II, III & VI
Wysłany: 2010-02-20, 11:57   

A mi właśnie ta grafika lekko bajkowo-baśniowa się podoba :) zbyt wiele jest gier które próbują jak najbardziej się zbliżyć do życia realnego, z którego uciekam w świat gier właśnie ;p mi taka grafika jest właśnie na rękę :)
a co do tego że bez połączenia internetowego się nie pogra to mi to trochę się nie podoba :/ nie lubię takich zabiegów totalnie uinternetowiania gier... no ale zobaczymy, może nie będzie tak źle jak z Games for Windows Live skoro stany gry będą również na moim komputerze ;p no zobaczymy jak to bedzie
jak na razie gra się świetnie zapowiada poza tą wiadomością o uinternetowieniu jej, no ale może i to ma swoje dobre strony ... może w końcu mnie to zmusi żeby solidniej zacząć grać online ;)

Hubertus 
KnightTemplar

Wysłany: 2010-02-20, 18:58   

Grizzdow napisał/a:

a co do tego że bez połączenia internetowego się nie pogra to mi to trochę się nie podoba :/ nie lubię takich zabiegów totalnie uinternetowiania gier... no ale zobaczymy, może nie będzie tak źle jak z Games for Windows Live skoro stany gry będą również na moim komputerze ;p no zobaczymy jak to bedzie
jak na razie gra się świetnie zapowiada poza tą wiadomością o uinternetowieniu jej, no ale może i to ma swoje dobre strony ... może w końcu mnie to zmusi żeby solidniej zacząć grać online ;)

No właśnie, z tą ideą wiążą się pewne niebezpieczeństwa, przede wszystkim konieczność posiadania wszędzie neta (jest to główny zarzut podnoszony przez fanów wszelkich gier Ubi), co może na zachodzie nie jest aż takim problemem ale w krajach takich jak Polska staje się ograniczeniem. Wobec takiej sytuacji blednie korzyść instalowania gry gdzie się chce i grania bez płyty. Do tego dochodzi zagadnienie szybkości łącza, Ubi twierdzi że wystarczy najwolniejsze połączenie, ale znając ograniczenia technologiczne i problemy na łączach można sądzić że jednak szybkie łącze będzie pozwalało cieszyć się rozrywką bez frustracji.

Przechowywanie saveów w necie i na kompie też ma pewne plusy, zwłaszcza przy reinstalacji bądź utracie danych.

Wątpliwości budzą też dane osobowe i potencjalna możliwość inwigilacji kompów, ale w sumie nikt chyba nie ma złudzeń że jest w necie całkiem anonimowy. Spersonalizowane konto w przypadku wszelkich rankingów i gry multi ma swoje plusy.

Dyskusja w sieci rozgorzała we wszystkich środowiskach którym bliskie są gry Ubisoftu i mało gdzie widać głosy pełnego poparcia, powstała nawet petycja przeciw wprowadzeniu tej usługi.
Ja jednak uważam że platforma jest pomysłem dobrym i potrzebnym (vide Battlenet Blizzarda który niedawno połączył się z kontami do WoWa tworząc superplatformę z prawie 12 milionami danych o graczach), kwestią do dyskusji jest oczywiście jej zasięg i zakres wchodzenia w prywatność użytkownika.
Na pewno przechowywanie gier na serwerze powinno być opcją, uważam też że firma może zrezygnować ze stałej konieczności bycia podłączonym do sieci w trakcie grania.

UPDATE:

Oficjalna data premiery Settlers 7 w Europie (również w Polsce ) to wg najnowszych doniesień 26 marca 2010r.
Pojawiła się też informacja o Edycji Kolekcjonerskiej gry (obrazek z serwisu gram.pl)

Zawartość Edycji Kolekcjonerskiej:

unikalna mapa

elementy ozdobne budowli: 1 portal bramy, 2 okna, 1 wieżyczka narożna, 1 taras oraz 1 gargulec

Ścieżka dźwiękowa z gry

16 cm figurkę Osadnika (na zdjęciu budowniczy)

Jedno opakowanie nasion (to nie żart :)

Plakat w formacie A2 z przedstawicielami poszczególnych zawodów występujących w grze.

Zwrócicie uwagę na napis na pudełku gry: A permanent internet connection is required to play the game. Oznacza to ze wprowadzą od razu ten system do najnowszych Settlersów.

Hakim1993 

Wysłany: 2010-02-20, 21:36   

A wiadomo już ile taka Edycja Kolekcjonerska będzie kosztować ??

Grizzdow 

Ulubione Settlersy: II, III & VI
Wysłany: 2010-02-20, 21:53   

hehe nie ma to jak Hubertus z nową dawką informacji :D ciekawe ile będzie kosztować ten zestawik ;p chociaż pewnie i tak kupię normalną edycję ... albo znowu poczekam aż będzie pack ze wszystkimi dodatkami jak to z szóstką zrobiłem :D ale nie wiem czy będzie mi się chciało znowu tyle czekać grając w międzyczasie w poprzednie części ;p
troche niepokoi mnie ten napis "A permanent internet connection is required to play the game." :/ czasem miewam problemy z netem więc dla mnie to może być czasem problem skoro nawet w singla będzie trzeba mieć dostęp do neta :/

Hubertus 
KnightTemplar

Wysłany: 2010-02-20, 23:46   

Niestety nigdzie nie podano ceny edycji kolekcjonerskiej, edycja standardowa jest w cenie 99,90zł. Trzeba obserwować gram.pl, pewno za jakiś czas dostaną info od Ubisoftu.

UPDATE:

Za granicą cena Edycji kolekcjonerskiej to około 109$ lub 62,90€, co daje w przeliczeniu na złotówki koszt rzędu 215-240zł.

UPDATE II

W sklepie internetowym Cenegi Edycja kolekcjonerska Settlersów 7 jest w cenie 139,90zł

Mandi 

Ulubione Settlersy: settlers6
Wysłany: 2010-03-03, 19:41   

mam pytanko :) jestem analfabeta niemieckim wiec nie wiem co i jak :) dostalam pin i klucz do beta testow, ale nie wiem skad wziasc link do gry , czy ktos moze powiedziec jak to przebiega ?
dzieki

Hubertus 
KnightTemplar

Wysłany: 2010-03-03, 19:52   

Witam Cię na forum :)

Niestety, spóźniłaś się na beta-testy, zakończyły się miesiąc temu, obecnie gry nie da się już uruchomić, czekamy wszyscy z niecierpliwością by pograć w wersję finalną. przypominam że ogólnoeuropejska premiera odbędzie się 26 marca.

Hakim1993 

Wysłany: 2010-03-03, 19:53   

Mandi spóźniłeś się już jest po Beta Testach ;) pozostaje Ci czekać na premierę.

Klimass 

Ulubione Settlersy: V , VI
Wysłany: 2010-03-05, 09:48   

Witajcie :) MAM takie pytanie kupiłem sobie właśnie laptopa i chciałem zapytać czy będzie spełniać wymagania tej super zapowiadającej się Gry ... :)

CPU : Core i3- 350M
Memory : 3 Gb
VGA : ATI MOBILNY RADEON 5470 1 GB DDR3

Hubertus 
KnightTemplar

Wysłany: 2010-03-06, 21:47   

Wymagania techniczne gry zakładają minimum procesor 2GHz, 2 GB RAM, karta graficzna 256 MB z DirectX 9.0c więc myslę że Twój laptop spełnia minimalne wymagania, ewentualny problem może być z kartą graficzną bo czasem w grach karty mobilne stosowane w laptopach nie są obsługiwane, lista obsługiwanych kart będzie dopiero dostępna po wprowadzeniu produktu na rynek, wtedy należy sprawdzić ten model karty.

Ale na moje oko powinno wszystko śmigać :)

Warto też pamiętać że gra wymaga stałego dostępu do internetu.

Pozdrawiam,

BigMilk2009 

Ulubione Settlersy: II oraz kolejne odsłony
Wysłany: 2010-03-08, 10:22   

Czy Ubisoft zdąży dla potrzeb S7 wprowadzić OSP - on już jest wprowadzony wraz z tytułem Assasin Creed 2, kolejnym tytułem który również korzysta z tego mechanizmu jest Silent Hunter V. Nie zdążyli chyba dodać tej funkcjonalności do Anno 1404 Wenecja. Sam mechanizm pod przykrywką portalu zapewnia DRM'a dla kontroli legalności kopii.

Kto mi zagwarantuje jak UbiSoft padnie, że wypuszczą patcha co legalnie odblokuje możliwość korzystania w trybie offline.

Mi się osobiście nie podobają dwie sprawy: konieczność bycia ONLINE podczas grania w trybie single i multi w LAN oraz zbieranie danych o mnie samym, moich upodobaniach do gier i ile kasy na nie wydaję.

Cóż teraz crackerzy dostaną nowe zajęcie: pisanie patchy obchodzących konieczność bycia online. Ciekawe ile się pojawi fałszywych portali z obsługą gry online, które dane prywatne będą wykorzystywać do innych celów niż to ubi sobie wymyślił.

Kolejnym krokiem będzie sprzedaż gier Ubisoftu tylko i wyłącznie via net np. przez steam, a co z graczami takimi jak ja co lubią posiadać pudełko i płytkę na półce.

PS. Ech chyba za stary jestem aby z lekkością przyjmować taki obrót sprawy w dystrybucji gier. Trzeba będzie przestać grać lub korzystać z usług crackerów.

:)

SUPER_SMOKI138 
thesettlers.com.pl

Ulubione Settlersy: S6 S5 i S4
Wysłany: 2010-03-13, 17:42   

Patrzcie co znalazłem :P Za 139 PLN można kupić polską edycję kolekcjonerską gry The Settlers 7 w sklepie Cenega Poland :) http://www.sklep.cenega.p...t&nr=1182&sub=3

Kolekcjonerska edycja The Settlers 7: Droga do Królestwa będzie zawierać:

- Ekskluzywne dodatki do odblokowania takie, jak:

· Mapa

· Elementy Zamkowej Kuźni, które pozwolą graczom na stworzenie unikalnych miast oraz przystosowania swoich zamków do wymagań:
1 brama, 2 okna, 1 przęsło, 1 taras oraz 1 gargulec

· Ścieżka dźwiękowa z gry

- Ekskluzywne niespodzianki:

· 16 cm statuetkę “Osadnika”

· Jedno opakowanie nasion, które mają przypomnieć graczom o podstawowych elementach, których potrzebują do zbudowania swojego królestwa (jęczmień, pszenica…)

· Plakat w formacie A2 z bohaterami gry.

The Settlers 7: Droga do Królestwa to kolejna odsłona kultowej serii gier strategicznych, tworzonych od początku lat 90. XX wieku.

Settlers7: Droga do Królestwa to strategia umożliwiająca poprowadzenie swoich poddanych do zwycięstwa i zdobycia miana najsilniejszego królestwa Europy Środkowej w początkowej fazie epoki renesansu. Tytuł łączy tradycyjne elementy marki The Settlers ze świeżym i innowacyjnym podejściem do gatunku gier strategicznych.

Tak więc zanim kupicie coś w sklepie gram.pl to się zastanówcie, nawet jeśli ich lubicie to jednak Cenega ma lepsze oferty :P

No i tańszy jest kurier jak się zapłaci z góry. GLS to nawet dobra firma jest miałem wiele przesyłek za ich pośrednictwem i dobrze się wywiązują.

Uwaga - gra wymaga stałego dostępu do Internetu

Teoria ewolucji według Smokiego. Tego będą się kiedyś uczyć na informatyce. :)

Hubertus 
KnightTemplar

Wysłany: 2010-03-13, 23:14   

Napisałem o tej ofercie w updacie do swojego postu już jakiś czas temu, ale dobrze że to przypominasz Smoki, ja również zamówiłem Edycję Kolekcjonerską z Cenegi (gram.pl ma tylko ofertę edycji standardowej):)

Zostało jeszcze 11 dni do premiery, już grzejemy procesory i karty graficzne ;p

Klimass 

Ulubione Settlersy: V , VI
Wysłany: 2010-03-15, 10:21   

Już są zagrzane :mrgreen: najlepiej jak by już był dzień 26 :P :-P :-P :-D 8-) 8-) 8-) ;-) ;-)

Hubertus 
KnightTemplar

Wysłany: 2010-03-19, 19:33   

Superważny News!

Ubisoft opublikował dziś, na 7 dni przed premierą, demo Settlers 7 Droga do Królestwa, zapraszam do ściągnięcia TUTAJ

Ja już ściągam, póki gorące ;)

Pozdrawiam

marco63pl 
SCORPION

Ulubione Settlersy: s3, s7...
Wysłany: 2010-03-19, 22:45   

No to zobaczymy jak im z lokalizacją poszło, bo demo ma 3 języki: niemiecki, angielski i polski :)

Rozdaję zaproszenia na LOCKERZ.COM, chętni pisać na PW dołączając adres email. Naprawdę warto - cenne nagrody! :)

sisi 

Ulubione Settlersy: s3
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-03-19, 23:46   

BigMilk2009 napisał/a:
.... Kto mi zagwarantuje jak UbiSoft padnie, ze wypuszcza patcha co legalnie odblokuje mozliwosc korzystania w trybie offline.

Mi sie osobiscie nie podobaja dwie sprawy: koniecznosc bycia ONLINE podczas grania w trybie single i multi w LAN oraz zbieranie danych o mnie samym, moich upodobaniach do gier i ile kasy na nie wydaje.....

Cóz teraz crackerzy dostana nowe zajecie: pisanie patchy obchodzacych koniecznsc bycia online. Ciekawe ile se pojawi falszywych portali z obsluga gry online, które dane prywatne beda wykorzystywac do innych celów niz to ubi sobie wymyslil.

Kolejnym krokiem bedzie sprzedaz gier Ubisoftu tylko i wylacznie via net np. przez steam, a co z graczami takimi jak ja co lubia posiadac pudelko i plytke na pólce.

PS. Ech chyba za stary jestem aby z lekkoscia przyjmowac taki obrót sprawy w dystrybucji gier. Trzeba bedzie przestac grac lub korzystac z uslug crackerów.

kij w mrowisko... lub raczej link dla BigMilk2009 w podziekowaniu za garsc madrych slow...
satyrycznie, graficznie, ale po angielsku:
http://xkcd.com/488/

Odpowiedz do tematu