Polskie Forum Serii The Settlers :: Zobacz temat - Transport zasobow z wyspy na wyspe

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Transport zasobow z wyspy na wyspe
Autor Wiadomość
szczetyk

Ulubione Settlersy: 2
Wysłany: 2010-02-27, 01:31   Transport zasobow z wyspy na wyspe

Witam,
mam pytanko podobne jak w temacie. Czy mozna np zainicjowac transport rudy zlota z jednej wyspy (gdzie jest wydobywana) na druga - gdzie jest mennica ?
Dodam, ze wyspa jest tak mala, ze sa na niej tylko kopalnie zlota, kilka domkow rybakow (nie chce tam stawiac mennicy, szukam innego rozwiazania), na drugiej wyspie (glownej) jest mennica (ktorej wlasnie brakuje zlota - pracuje na 40 pare %). Nie idzie to automatycznie - wszystko jest magazynowane w porcie (na wypie gdzie jest wydobywane) i statek tego automatycznie nie pobiera na wyspe gdzie jest mennica :)

Mam nadzieje, ze nie zamotalem za mocno ;)

Dzieki za odp. pozdrawiam.

Jakby ktos potrzebowal to odpowiadam ;)
Wystarczy w porcie wklikac na "nie magazynuj" i wybrac rude zlota :) - banalne ;)
Wtedy statek zabiera ja z portu na druga wyspe gdzie jest mennica.

Zrodzilo sie drugie pytanie: po co jest przycisk "zaczerpnij" w Kwaterze glownej, magazynie czy porcie ? Po prostu, zeby towar stal przed budynkiem a nie byl gromadzony w srodku ? Sa jakies jeszcze korzysci z tego przycisku ;) ?

Pozdrawiam.

Hubertus 
KnightTemplar

Ulubione Settlersy: Settlers II, III, IV, VII
Wysłany: 2010-07-13, 13:28   

To pewno służy również ratowaniu zasobów z zagrożonych atakiem terenów a także rozładowywaniu potencjalnych zatorów na trasach transportu towarów.

Odpowiedz do tematu