Wysłany: 2010-02-27, 01:31 Transport zasobow z wyspy na wyspe
Witam,
mam pytanko podobne jak w temacie. Czy mozna np zainicjowac transport rudy zlota z jednej wyspy (gdzie jest wydobywana) na druga - gdzie jest mennica ?
Dodam, ze wyspa jest tak mala, ze sa na niej tylko kopalnie zlota, kilka domkow rybakow (nie chce tam stawiac mennicy, szukam innego rozwiazania), na drugiej wyspie (glownej) jest mennica (ktorej wlasnie brakuje zlota - pracuje na 40 pare %). Nie idzie to automatycznie - wszystko jest magazynowane w porcie (na wypie gdzie jest wydobywane) i statek tego automatycznie nie pobiera na wyspe gdzie jest mennica
Mam nadzieje, ze nie zamotalem za mocno
Dzieki za odp. pozdrawiam.
Jakby ktos potrzebowal to odpowiadam
Wystarczy w porcie wklikac na "nie magazynuj" i wybrac rude zlota - banalne
Wtedy statek zabiera ja z portu na druga wyspe gdzie jest mennica.
Zrodzilo sie drugie pytanie: po co jest przycisk "zaczerpnij" w Kwaterze glownej, magazynie czy porcie ? Po prostu, zeby towar stal przed budynkiem a nie byl gromadzony w srodku ? Sa jakies jeszcze korzysci z tego przycisku ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum